Pályázatok/Magyar

Javaslattétel felhívás az Év Főépítésze Díj adományozására

2020.07.20. 11:01

A főépítészi tevékenység elismeréseként járó Év Főépítésze Díj és Főépítészi Életmű Díj adományozásáról a szervezők augusztus 27-ig várják a javaslatokat. A díjakat a szeptemberi Főépítészi Konferencián adják át.

Nagykanizsa megyei jogú város és az Országos Főépítészi Kollégium 2000-ben megalapította Az Év Főépítésze Díjat, elismerve ezzel a főépítészi tevékenységet, az önkormányzati, állami (területi) főépítészek munkáját. A díj első alkalommal az V. Országos Főépítészi Konferencián került átadásra, majd a következő konferenciákon minden évben. 

A díj odaítélésére írásbeli javaslat alapján kerül sor. Javaslatot bármely főépítész, önkormányzati és hivatali vezető, vagy bármely szakmai és önkormányzati szervezet, illetve szövetség tehet. A díjra nem javasolható hivatalban lévő állami főépítész, továbbá olyan személy, aki az Alapító Okirat szerint részt vesz a díj odaítélésének véleményezésében A konferenciát rendező település főépítésze a rendezés évében nem kaphat Év Főépítésze Díjat. Az Év Főépítésze Díjat minimum 10 éves főépítészi gyakorlattal rendelkező főépítész kaphatja meg, míg a Főépítészi Életmű Díj feltétele minimum 20 éves főépítészi gyakorlat. A díjat határon túli főépítész, egyházi és intézményi főépítész kivételesen indokolt esetben, további díjként megkaphatja.

A javaslatok benyújtási határideje a Budapesten, 2020. szeptember végén megtartandó Főépítészi Rendezvény időpontját figyelembe véve 2020. augusztus 27. 

A Főépítészi Életmű Díj és Az Év Főépítésze Díj adományozására javaslattételeket a javasolt személy szakmai munkásságának részletes bemutatásával és szöveges indoklással 2020. augusztus 27-ig lehet tenni az Országos Főépítészi Kollégiumhoz e-mailben vagy postai úton (e-mail cím: foepiteszek@foepiteszek.hu, postacím: Salamin Ferenc, Országos Főépítészi Kollégium, 1024 Bp. Margit krt. 5/a.)

A Díj alapító okirata, a Főépítészi Életmű Díjban és Az Év Főépítésze Díjban részesültek névsora a www.foepiteszek.hu oldalán megtalálható.